Новини :: DOC UKRAINE

Docudays UA презентує четвертий каталог українських документальних фільмів! З кожним роком видання каталогу, який готуємо спільно з Держкіно України, є унаочненням того, що відбувається в нашій документалістиці.

До нового каталогу ввійшли фільми та кінопроекти 2017–2019 років випуску, а також роботи, що перебувають зараз на етапі розробки й виробництва. Окрім того, у каталозі опубліковано інформацію про незалежних продюсерів, продакшн-компанії, кіно- та телестудії, які займаються виробництвом документального кіно, про кінофестивалі, що працюють із документальними фільмами, і про дистриб’юторів неігрового кіно в Україні.

Цьогорічне видання – це експеримент із форматом, аби зробити його максимально доступним професійній кіноспільноті. «Нинішній каталог напрочуд іронічний. Оскільки велика частина професійного спілкування перемістилася в онлайн, вирішили цього року зробити офлайнову версію каталогу, що нагадує фейсбук, – коментує програмна координаторка фестивалю Вікторія Лещенко.  - Формат – кишеньковий. Тож тепер наші іноземні партнери можуть без проблем захопити його із собою з міжнародних фестивалей додому та ставити позначки й коментарі до офлайнових постів. Каталог також доступний онлайн та організований за принципом перехресних посилань».

Завантажити каталог можна за цим посиланням.

Уперше видання було представлено на 22-му Міжнародному фестивалі документального кіно Sheffield Doc/Fest, де відбулася презентація сучасної української документалістики Keep Calm and Shoot in Ukraine. І за три роки, як видається каталог, команда Docudays UA провела близько десятка його презентацій на найбільших кінофестивальних форумах: британському Sheffield Doc/Fest, німецькому DOK Leipzig, на фестивалі документального кіно в Їглаві та Visions du Réel у Ніоні.

Цьогорічна перша зупинка нового каталогу – фестиваль у Ляйпціґу. Стежте за актуальними новинами на нашому сайті!

Видання каталогу відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Посольства Швеції в Україні. 


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...