DOCUDAYS UA

Docudays UA-2021 завершився. Цього року фестивальне кіно можна було дивитися на DOCUSPACE протягом 30 днів! Вже вдруге ми відбулися онлайн, а глядачами та глядачками Docudays UA були жителі та жительки всієї України. Час підбивати підсумки, тож ми зібрали цікаві цифри, що розкажуть, яким був 18 Docudays UA. 

Ми розділили з вами 36 онлайн-подій та дві церемонії. А також 27 годин спілкування з книгами у нашій «Живій бібліотеці». До нас віртуально завітали 77 гостей з 12 країн: Великобританії, Данії, Канади, Колумбії, Польщі, США, Франції, України, Китаю, Чехії, Словаччини та Німеччини.

На онлайн-платформі DOCUSPACE було доступно 3969 хвилин актуального документального кіно. Це 105 документальних стрічок з 37 країн світу. Фестивальні фільми переглянули 19 749 разів78 930 — така цифра охоплення фестивальних онлайн-подій. Загалом протягом 18 Docudays UA до нашого онлайн-кінотеатру завітало 58 520 відвідувачів

Топ-5 найпопулярніших фільмів за кількістю переглядів на docuspace.org: «Колектив» (реж. Александр Нанау), «Приборкання саду» (реж. Саломе Джаші), «Май далеко — май добре» (реж. Ганна Ярошевич), «Рози. Фільм-кабаре» (реж. Ірена Стеценко) та «Сіль з Бонневілю» (реж. Семен Мозговий). 

Серед усіх дискусій найбільш популярною стала розмова із циклу Rights now! «Права матерів і батьків у пологових будинках: очікування та реальність» — її переглянули 9737 разів. У «Живій бібліотеці» найбільше читачів/-ок прийшло на розмову із відкритою лесбійкою Оленою Шевченко.

Цьогоріч ми мали надпотужний індустрійний майданчик DOCU/ПРО. Під час Meet Professionals власники та власниці індустрійних акредитацій побували на 249 індивідуальних онлайн-зустрічах, де обговорили свої проєкти з 38 міжнародними експерт(к)ами зі сфери кіно

Цьогоріч ми започаткували на Docudays UA міждисциплінарну програму DOCU/СИНТЕЗ

яка за посередництва медіамистецтва переосмислюватиме сучасність та можливості документалістики. Щасливі, що виставкову та мультимедійну онлайн-експозиції відвідали 2119 користувачів

Дякуємо усім, хто долучився до процесу створення онлайн-фестивалю. Команді, а це — 120 працівників та працівниць125  волонтерів/-ок, які допомагали 18 Docudays UA відбутися. Запрошеним гостям, модератор(к)ам, автор(к)ам фестивального онлайн-журналу. Ми вдячні нашим глядачам та глядачкам, які дивилися docu кіно та радили його друзям, долучалися до онлайн-подій і писали про фестиваль. Docudays UA понад тисячу разів згадали у соціальних мережах!

Медійники та медійниці уважно слідкували за фестивалем й активно розповідали про нього. Тому сьогодні про 18 Docudays UA можна прочитати, подивитися, послухати у 329 матеріалах. Цифра продовжує зростати.

Цінуємо допомогу донорів та партнерів, без якої нічого би не відбулося. Зокрема, Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду, Державного агентства України з питань кіно та Українського інституту.

Під час підготовки та проведення фестивалю ми зідзвонилися у ZOOMі 772 рази, втомилися на 1659 чашок кави та 453 шоколадки, а також врятували 5 дерев, перенісши традиційні фестивальні видання в онлайн-формат. 

Чекайте новин про наші позафестивальні активності вже незабаром!


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...