Анонси :: Нові видання

18 квітня команда Docudays UA презентує каталог українських документальних фільмів на одному з найбільших фестивалів документального кіно Європи – Visions du reel.

Docudays UA продовжує підтримку проектів українських режисерів. Кожне нове видання каталогу – це можливість для українських фільмів (готових або які ще знімаються) потрапити до великих потужних фестивалів та в міжнародний прокат. Зокрема, під час UKRAINIAN DOCS (презентації Docudays UA у Ніоні) будуть присутні міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України.

«Окрім того, що ми показуємо краще європейське документальне кіно в Україні, ми ще активно займаємося промоцією українського кіно за кордоном, – розповідає програмерка фестивалю Дар'я Бассель. – Ось уже кілька років випускаємо за підтримки Держкіно України каталог українських документальних фільмів і активно поширюємо його на міжнародних фестивалях. Торік ми робили презентацію на DOK Leipzig, а цей рік починаємо з презентації каталогу на одному з найцікавіших європейських кінофорумів. Visions du reel знаменитий тим, що показує та активно підтримує авторське експериментальне документальне кіно. Сюди з’їжджаються представники індустрії з Німеччини, Польщі, Канади, Тайваню, США тощо. Їм ми й розповімо про нові українські фільми, а також познайомимо з українськими режисер(к)ами й продюсер(к)ами, який приїдуть на фестиваль».

На презентації в Ніоні відвідувачі та гості матимуть можливість поспілкуватися з авторами українських фільмів, які цього року потрапили на Vision du reel. А саме – з режисером Вадимом Ільковим (його дебютний повнометражний фільм «Тато – мамин брат» змагатиметься за головний приз фестивалю в міжнародній конкурсній програмі), режисером Семеном Мозговим (на кіноринку фестивалю буде представлена його робота «Історія зимового саду», короткометражна версія якої змагалася в національному конкурсі Docudays UA минулого року). А також з Олександрою Чуприною – режисерка зі своєю стрічкою «Перлина абсурду» братиме участь у воркшопі, присвяченому інтерактивній документалістиці.

Презентація UKRAINIAN DOCS відбудеться 18 квітня з 18:30 до 19:30 у фестивальному просторі Village du Réel – The Factory. Від Docudays UA каталог представлятимуть програмні координаторки фестивалю Вікторія Лещенко та Дар'я Бассель.

Фестиваль у Ніоні (Швейцарія) був заснований 1969-го року. Це один із найбільш знаних форумів документального кіно Європи.

Поїздка та презентація відбувається за підтримки Державного агенства України з питань кіно та Посольства Швейцарії в Україні 


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...