Новини :: DOC UKRAINE

Проект Сергія Буковського

Україна відсвяткувала 27 років своєї незалежності, а відтак 27 років від початку її новітньої історії.

Ми, документалісти, розуміємо свою відповідальність перед майбутнім за збереження  образу нашої країни, котрий може бути безповоротно втрачений для нащадків.

Автори ставлять перед собою завдання - створити та зберегти відео антологію біографій відомих особистостей епохи, людей, які є знаковими персонажами часу – політики, вчені, письменники, актори, громадські діячі.

Окрім  “закарбованого” офіційною хронікою образу нашої країни, існує інший, котрий може бути безповоротно втрачений для нащадків.

Сьогодні ще живі люди-символи нашої епохи – талановиті, геніальні, сміливі – вони живуть, як правило, цураючись публічності. Ми ще маємо час і можливість зберегти для історії  їхню “живу думку”, спогади, життєву філософію.

Розуміючи, що людське життя має свій фізичний термін, і в сімейних архівах залишаються лише фотографії та листи, часом мемуари, ми вважаємо найважливішим завданням зберегти візуально розповіді цих людей.

Спираючись на досвід, який отримали від роботи з Архівом Шоа (USC Shoah Foundation The Institute for Visual History and education), створеним режисером Стівеном Спілбергом, у широкому розумінні автори ставлять перед собою завдання зняти й зберегти не тільки розповіді  про людей та події суспільного значення, але й час – у філософському розумінні – у всіх його проявах.

Проект є першим етапом створення інтернет-ресурсу відео антології новітньої України. Передбачається також створення документального циклу «Один день і все життя», над яким розпочала роботу наша команда.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...