Новини :: DOCUDAYS UA

Учасники команди Міжнародного фестивалю про права людини DocudaysUA – засновник і програмний директор Геннадій Кофман та та арт-директор Роман Бондарчук потрапили до рейтингу у ТОП-100 людей культури України. 

Зокрема Геннадій Кофман – у номінації «Менеджери та меценати», а Роман Бондарчук – у номінації «Теарт і кіно». ІРЦ "Правовий Простір" з осбливої радістю дізнався цю новину, адже Роман Бондарчук - наш земляк, херсонець.

Рейтинг склало видання «Новое время», і робить воно це вже вчетверте.

«Сьогодні Новое Время називає тих українців, чиї твори легко переступають межі і перетворюються на надбання світової культури. Тих співвітчизників, зусиллями і талантами яких багато музичних майданчиків і арт-просторів Києва, Львова, Одеси та інших міст отримали репутацію стильних місць, які задають тренди. Тих, чиї ідеї та творчість затребувані, надихають і стають каталізатором для інших.

Отже, вчетверте ми публікуємо ТОП-100 Людей культури, розділивши учасників списку за п'ятьма номінаціями: Арт, Книги, Музика, Театр і кіно, а також Менеджери, меценати і куратори. У кожній номінації люди культури розташовані за алфавітом — ми не вважаємо за можливе ранжувати їх за ступенем внеску в культуру. Скласти сотню нам допомогли 25 експертів, думці яких ми довіряємо. Проте ми допускаємо, що цей список не ідеальний, і в нього потрапили далеко не всі значущі фігури.

І ще: в цій сотні немає класиків, а є ті, хто співзвучний часу, створює культуру сучасної України прямо сьогодні і впливає на те, якою вона буде завтра. Саме тому перша культурна сотня НВ щороку суттєво оновлюється: минулого року в ній був 31 новачок, цього разу — вже 35» - написала у  презентації ТОП-100 людей культури України про рейтинг заступниця головного редактора видання Анна Мороз.

Ось як представлені в рейтингу Кофман та Бондарчук.

 

Роман Бондарчук

режисер, 35 років

Режисер Роман Бондарчук в кінематографічних колах має славу улюбленця українських і міжнародних кінофорумів, а його стрічки відкривають світові реальне життя в сучасній Україні.

Так, цьогріч на Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) його стрічка Dixie Land про дитячий джазовий оркестр з Херсона отримала премію Золотий Дюк в номінації Найкращий український повнометражний фільм. Вперше стрічка була показана на міжнародному фестивалі Full Frame Documentary Film Festival в США.

Ще одна робота Бондарчука, художня стрічка Вулкан, перемогла в секції Works in Progress ОМКФ, а за пару тижнів до цього була представлена в аналогічній секції на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах.

У минулому році ще одна документальна стрічка Бондарчука, Українські шерифи — про життя села Стара Збур'ївка в Херсонській області, — була висунута від України на премію Оскар в номінації Найкращий фільм іноземною мовою.

 

Геннадій Кофман

засновник і програмний директор фестивалю  документального кіно Docudays UA, 53 роки

З тих пір як Україна декілька років тому увійшла в фазу підвищеного інтересу до документалістики, Геннадій Кофман, глава фестивалю документального кіно Docudays UA, стає все більш значимою фігурою в сучасній культурі. І його фестиваль, заснований в 2003 році, тепер перетворився на масштабну подію: в минулому році Docudays UA отримав 99 заявок від авторів українських або спільних з Україною проектів, що претендують на участь у фестивалі, в цьому році — вже більше сотні.

А в середині вересня в український прокат вийде програма DOCU/ХІТ — добірка з восьми картин. Глядачі побачать Головну роль режисера Сергія Буковського, що отримала цього року національну премію Золота дзиґа, Dixie Land Романа Бондарчука, який було визнано найкращим українським фільмом на ОМКФ-2017, і скандальну стрічку латвійця Угіса Ольте і норвежця Мортена Траавіка про концерт словенської групи Лайбах в Північній Кореї День звільнення. За знайомство українського глядача з неігровими хітами відповідає команда Docudays UA.

Варто зазначити, що новий фільм Романа Бондарчука DixieLand 2016 нині можна побачити в широкому прокаті, адже 15 вересня стартує DOCU/ХІТ у 7-ми містах України. У програмі прокату– 8 неймовірних документальних подорожей крізь сучасну реальність! Увесь розклад на docuhit.org.


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...