Анонси :: Нові видання

2-го листопада команда Docudays UA презентувала нове видання Каталогу української документалістики на одному з найстаріших фестивалів Європи у Лейпцигу.

«DOK Leipzig — унікальний фестиваль. Ще за часів Холодної війни саме в Лейпцигу зустрічалися кінематографісти зі Сходу й Заходу, – коментує програмна координаторка Docudays UA Ольга Бірзул. – Тут справді знають про українських режисерів: відбірники фестивалю завжди уважно відстежують документалістику зі Східної Європи. Але сьогодні ми мусимо виходити на інший рівень – зміцнювати професійні стосунки з міжнародною кіноспільнотою та налагоджувати співпрацю з іноземною кіноіндустрією. Особливо приємно, що нарешті команда Docudays UA отримала державну підтримку для подібної діяльності: уперше презентація каталогу в Лейпцигу відбулася за сприяння Посольства України у ФРН та МЗС України».

Презентацію UKRAINIAN DOCS у Лейпцигу відвідали міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України. Про свої проекти розповіли автори українських фільмів, які цього року потрапили на DOK Leipzig. А саме: Олександр Течинський (фільм «Дельта» в конкурсній програмі фестивалю), Світлана Шимко («Ленінопад» у секції RETROSPECTIVE COMMANDERS) та Аліна Горлова й Максим Наконечний (їхня робота «Андрій Сулейман» у індустрійній секції фестивалю DOC CO-PRO MARKET).

«Копродукційний ринок був дуже насиченим та інтенсивним, ми провели 24 зустрічі з потенційними партнерами, що допомогло нам вибудувати стратегію подальшого планування виробництва та промоції фільму», – розповідає продюсер «Андрія Сулеймана» Максим Наконечний.

Кожне нове видання каталогу – це можливість для українських фільмів (готових або які ще знімаються) потрапити до великих потужних фестивалів та в міжнародний прокат. Нове видання Каталогу української документалістики можна завантажити за посиланням.

Незабаром читайте у DOCU/БЛОГАХ про те як пройшов фестиваль у Лейпцигу. 

Презентація UKRAINIAN DOCS на фестивалі в Лейпцигу відбулася за підтримки: Посольства України в Німеччині в рамках Року мов, Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань кіно.

фото: Ольга Бірзул


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...