Новини :: DOCUDAYS UA

На знак підтримки публікуємо заяву незалежної ініціативи «Комітету солідарності з «кримськими заручниками» з приводу голодування Олега Сенцова і Володимира Булаха.

14 травня 2018 року Олег Сенцов, український режисер, якого засудили в Росії за абсурдним звинуваченням у створенні «терористичної спільноти» та «підготуванні терактів» до 20 років колонії суворого режиму, оголосив голодування. Умовою припинення голодування він назвав звільнення владою Російської Федерації всіх українських політв’язнів. У своєму рішенні Сенцов – категоричний, і не має наміру відступати, допоки вимогу не буде виконано. Незаконні «арешти» учасника «Автомайдану», режисера і письменника Олега Сенцова й анархоактивіста, який також протестував проти окупації Криму, Олександра Кольченка у травні 2014 року стали першою ланкою в ланцюгу репресій, що його відтоді кують силові структури РФ: натепер на території Росії та Криму за суто політичними мотивами утримують у колоніях та СІЗО понад 64 українських громадян.

Згідно з інформацією, оприлюдненою раніше, від часу етапування до колонії суворого режиму №8 «Білий ведмідь» міста Лабитнанґі (Ямало-Ненецький автономний округ, Заполяр’я, Росія) здоров’я Сенцова неухильно погіршується, зокрема - загострилася хронічна хвороба серця і ревматизм. Голодування за таких умов піддає здоров’я Олега ще більшому ризику – його життя у небезпеці.

Нагадуємо також, що від 19 березня 2018 року голодує ще один український кримський в’язень Кремля – Володимир Балух, який почав голодування на знак протесту проти абсурдного вироку в справі, сфабрикованій проти нього, – і який виражає ним, за його власними словами, «особисте презирство до окупаційного режиму».

Ми просимо усіх, хто цінує свободу і справедливість, хто небайдужі до долі Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та інших українських політв’язнів максимально поширити цю інформацію.

Напередодні фінального етапу Чемпіонату світу з футболу 2018, що проходитиме в Росії з 14 червня по 15 липня, українські культурні діячі та діячки звернулись до футбольного світу не залишатись осторонь та підтримати Олега Сенцова та інших українських політв’язнів в Росії.

Більше відео українською та англійською мовами на каналі Youtube ініціативи Free Sentsov.

Підписати відкритий лист-звернення до представників країн, що планують відвідати Чемпіонат світу з футболу в Росії, можна за посиланням. 


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...