Новини :: Майстерні документального кіно

Команда Docudays UA створить кураторську добірку фільмів українських режисерів та режисерок для відеотеки фестивалю DOK Leipzig!

Цього року всі, хто подав готові фільми до нашого нового Каталогу української документалістики, зможуть узяти участь і у відборі до відеотеки одного з найвпливовіших фестивалів документального кіно Європи. Docudays UA оплатить участь цих проектів у відеотеці фестивалю. А це унікальна можливість стати частиною кіноринку, який щоразу збирає понад тисячі професіоналів з усього світу.

DOK Leipzig щороку формує відеотеку для кіноіндустрії з найновіших фільмів. Протягом шести місяців фестивальні відбірники та куратори, сейлз-агенти та дистриб'ютори використовують відеотеку, щоб формувати свої конкурси, спецпрограми, каталоги фестивалів, а також прокат у своїх країнах.

Продовжуючи просувати українське документальне кіно за кордоном, команда Docudays UA відкриває нові формати співпраці з фестивалями по всьому світу. Уже кілька років поспіль ми презентуємо в Лейпцигу Каталог української документалістики. Минулого разу на нашій презентації Ukrainian Docs ми представили авторів та авторок українських фільмів міжнародним продюсерам, представникам кінофондів та програмним відбірникам. А саме: Олександра Течинського з фільмом «Дельта», Світлану Шимко з історією «Ленінопад» та Аліну Горлову й Максима Наконечного з проектом у виробництві – «Андрій Сулейман».

Цього разу до нашого нового видання Каталогу прийшло близько 100 заявок. Завершені проекти мають нагоду взяти участь у відборі до кураторської добірки в Лейпцигу. Обиратиме фільми програмний відділ та Оргкомітет Docudays UA. 

З кожним роком видання каталогу, який готуємо спільно з Держкіно України, є унаочненням того, що відбувається в нашій документалістиці. Уже через місяць Каталог буде доступний для завантаження онлайн. Стежте за актуальними новинами на нашому сайті!

Чільне фото: презентація Ukrainian Docs на фестивалі у Лейпцигу


Зачекайте будь-ласка
Іде завантаження...